MARDİN / KIZILTEPE - İnkılap Ortaokulu

Hac ve Umre İbadeti ile İlgili Röportaj

Okulumuz 7/A sınıfı öğrencilerinden Ruken Naile Erin  ve Zehra Bora Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde konuları olan hac ve umre ibadeti ile ilgili okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Nebahat Atmaca ile bir röportaj gerçekleştirdi.

2023  yılının Şubat ayında Umre ziyaretini gerçekleştirmiş olan Nebahat Hocamız, bu ziyareti ile ilgili deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

Ruken ve Zehra umre ziyareti esnasında, hocamıza nereleri ziyaret ettiğini, umre de neler yapıldığı ile ilgili sorular  yöneltti.
Keyifli ve sıcak bir atmosferde devam eden ropörtajda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Nebahat Hoca:

-Beytullahı ziyaret etmek, peygamber efendimizin çocukluğunun geçtiği mekanlarda bulunmak anlatılamaz bir duygu.

Yaptığım tavaflar esnasında, farklı millet , farklı dil, farklı coğrafyalardaki insanları bir araya getiren islamiyetin ne kadar yüce ve özel bir din olduğununa orda bir kez daha şahit oldum.

Zehra ve Ruken kendilerine zaman ayırıp bu güzel söyleyişiyi yapan hocalarına çok teşekkür etti.

Nebahat hoca:

-Sizler gibi pırıl pırıl öğrenciler yetiştirdiği için önce ailenize, öğretmenlerinize ve sonra size, ben teşekkür ederim.

Okulumuzda bu tip etkinliklere katılım göstermeniz çok kıymetli.

Sizinle çok keyifli bir saat geçirdim.

08-11-202308-11-202308-11-202308-11-202308-11-2023

Yayın: 08.11.2023 - Güncelleme: 08.11.2023 19:03 - Görüntülenme: 376